21 Ekim 2010 Perşembe

Antalya Kaleiçi

Kale içi, Antalya’nın yüzyıllardan günümüze, pek çok medeniyetin izlerini taşıyan kültürel ,mimari ve tarihi mirasıdır. Şehir surları ve yat limanı ile çevrelenen bu tarihi bölge restore edilmiş küçük otelleri, restoranları, kafeleri ve eğlence mekanları ile Antalya’nın turistik yapısına önemli bir değer katmıştır.

Anadolu’nun denize açılan kapılarından biri olan Antalaya Yat Limanı ve tarihi Mermerli Plajı günümüzde harikulade bir manzaranın keyfini çıkarmaya ve mükemmel bir deniz sefasına olanak vermektedir.

Antalya dogal yapısı,iklimi, ender rastlanan konumu ile tarihte oynadıgı rolü her zaman korumuştur.

ŞEHİR TARİHİNİN ÖNEMLİ TANIKLARI:

YİVLİ MİNARE: XIII. yy’a ait Antalya’nın ilk Islam yapısıdır.Gövde kısmı tugla ve firuze renkli çinilerle bezenmiştir.

HADRİAN KAPISI:I.S den sonra 130’ da Roma imparatoru Hadrian adına yapılmıştır.Iki yanı kuleli bu yapı çagların ve medeniyetlerin uyum içinde kaynaşmasına güzel bir örnektir.

HIDIRLIK KULESİ:Kara surlarının en güneyinde ,başlangıç noktasındadır.Savunma ve işaret ateşi amacıyla kullanıldıgı düşünülmektedir.

CİVARDA GÖRÜLECEK YERLER:

Perge ,Aspendos ve Side Antalya’nın dogusunda eski yerleşim merkezleridir.Antik çagların kültürleri ve yaşayışları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere, meraklılarına doyurucu deneyimler sunar.
Antalya Müzesi civardaki antik yerleşim merkezlerinde yapılan kazılarda elde edilen buluntuların sergilendigi,Türkiye’nin önemli belli başlı müzelerinden biridir.
Termesos, Olimpos,Phaselis,Aziz Nicalaus Kilisesi (Demre) ise batı tarafında geçmişe tanıklık etmiş önemli ören yerleridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder